Vakantie Hongarije

Vakantie Hongarije

vakantie hongarije H ongarije heeft vele hotels waar je naartoe kunt gaan om je vakantie vieren. Het land heeft een mooi landschap, de Hongaren zelf zijn heel gastvrij en vriendelijk en verder is er veel en mooie cultuur in Hongarije, denk hierbij aan lekkere gerechten en oude centra. Hongarije is één van de goedkoopste landen om je vakantie door te brengen waardoor een vakantie naar Hongarije nog interessanter wordt.

Strandvakantie

In Hongarije vind je het prachtige Balantonmeer, dit is het grootste meer van midden Europa. In de zomer komen er veel toeristen het meer bezoeken om lekker tot rust te komen of om wedstrijden te zwemmen die er worden georganiseerd. Ook zijn er in de buurt van het meer veel betaalbare en luxe hotels te vinden. Ook kun je rondom het meer wijngaarden vinden en andere leuke bezienswaardigheden. Omdat de temperatuur in de zomer rond de 25 en 30 graden zijn en het meer niet heel diep is, is het meer op een lekkere temperatuur in de zomer en kan er wateractiviteiten worden gehouden zoals zwemmen en waterskiën. De grootste stad in de buurt van het Balantonmeer is Siòfok maar de mooiste stad met de meeste historie is Keszthely. Deze stad staat bekend om het mooie oude centrum en de grote villa’s die er te vinden zijn. Ook kun je er veel leuke en interessante musea vinden. Ook zijn er vele mooie stranden rond het Balantonmeer maar aan de andere zijde van het meer vind je meer de vulkanisch en heuvelachtige gebieden die ook leuk zijn om te bezoeken op dagen dat het weer wat minder is of gewoon omdat er mooie oude kerken staan met mooie uitzichten over het meer. Het is ook mogelijk om de fiets te pakken en een mooie rit langs het meer te maken op de speciaal daarvoor aangemaakte fietsroutes. Ook is er een groot genaamd het Heineken Balanton Sound.

Vakantiehuisjes

Als je voor een vakantie naar Hongarije opzoek bent naar een leuk vakantiehuisje kun je die in bij alle toeristische steden vinden voor een lage prijs. Er staan duidelijk aanduidingen langs de weg waar je aan kunt zien dat er appartementen of vakantiehuisjes vrij zijn. De meeste vakantiehuisjes zijn heel goed onderhouden zodat je een positief beeld krijgt van het land Hongarije. Ook helpen de huiseigenaren je vaak om je de leukste en mooiste dingen van de regio te laten zien. De huizen bieden vaak veel privacy waar je rustig kan genieten van je welverdiende vakantie. Wel kan het zo zijn dat je in die afgelegen gebieden geen internetbereik hebt of er geen winkel op loopafstand zijn.

Hotels en campings

In Hongarije zijn in de toeristische gebieden veel campings waar je voor lage prijs kunt overnachten, ook zijn er genoeg hotels waar je voor weinig geld kunt overnachten maar waar je ook voor veel luxe kan gaan en heerlijk kunt genieten van hetgeen wat de luxe hotels in Hongarije hebben te bieden. Voor de mensen die toch meer van het kamperen houden zijn ook opties genoeg in Hongarije.

Terug naar boven