Rondreis Hongarije

Een rondreis door Hongarije is voor de liefhebbers zeker een aanrader omdat er veel verschillende en leuke dingen te beleven zijn voor een lage betaalbare prijzen. Zo kun je tijdens je rondreizen de leukste bezienswaardigheden van Hongarije bezoeken zoals het Balantonmeer en andere leuke dingen.

Kerstrondreizen

Tijdens de periode tijdens de kerst en het nieuwe jaar is de leukste en mooiste tijd om een rondreis door Hongarije te plannen omdat het land dan mooi versierd is en er veel leuke dingen te doen zijn. Boedapest heeft de naam de lichtstad van het oosten te danken aan de mooie verlichting in de stad die tijdens de kerst tijd op zijn best is.

Vervoer in Hongarije

Het is mogelijk om Hongarije te bereiken met de auto, het vliegtuig of de bus. Het land is met de auto binnen 15 uur bereikbaar en met het vliegtuig ben je er binnen 2 uur. In Hongarije zelf zijn er goede wegen en kan je alles goed bereiken met de auto. Het is natuurlijk ook mogelijk om mee te gaan in een rondreis met de bus.

De leukste bezienswaardigheden van Hongarije

Als je een rondreis door Hongarije wilt gaan doen zijn er een aantal dingen die je bezocht moet hebben. Zoals het bezoeken van de mooie stad Boedapest waar de grote rivier de Donau door stroomt die twee stad delen met elkaar verbind. In Boedapest staan veel oude mooie bezienswaardigheden zoals het oude koningspaleis. In het paleis is een museum waar je veel interessante informatie tegenkomt. Ook is het leuk om het oude middeleeuwse centrum van Boedapest te bezoeken. Hongarije staat bekend om hun wijnen daarom moet je tijdens je rondreis door Hongarije minimaal een wijngaard hebben bezocht. Doormiddel van een fietsroute kom je langs verschillende wijngaarden en kun je genieten van alle dieren en natuur die je tegenkomt over de fietspaden. Als je een je een moment tijd over hebt tijdens je rondreis door Hongarije kun je ook een van de buurlanden bezoeken die op een kleine afstand liggen zoals Oostenrijk of Slovenië. Ook zijn er in Hongarije veel paardenwedstrijden die je eigenlijk een keer gezien moet hebben.

12 daagse rondreis door Hongarije

Op de eerste dag van de rondreis komen we aan in Bükfürdö, hier overnachten we 2 nachten achter elkaar in een luxe vier sterren hotel. En heb je tijd om de stad te bezoeken en wat dingen voor jezelf te doen. Op dag 3 vertrekken we richting de stad Pécs, een mooie historische stad met een oud gezellig stadscentrum. In deze stad heb je wederom de tijd om voor jezelf dingen te ondernemen maar er zijn ook geplande excursies. Op dag vijf vervolgen we de reis richting de wijngebieden van Hongarije, in die gebieden kom je veel wijngaarden tegen en overnachten we in de buurt van een van de mooiste wijngaarden van Hongarije. Op dag 6 vertrekken we naar Boedapest wat het neusje van de zalm van de rondreis door Hongarije is. In Boedapest krijg je drie dagen de vrije tijd om de stad te bezoeken en ook hier zijn weer een aantal excursies gepland die leuk zijn om te ervaren. Op de 9de dag trekken we verder richting de bergen om daar helemaal tot rust te komen in de sauna en het wellness, hier verblijven we 2 dagen waarna we verder trekken richting het Balantonmeer om daar twee dagen te blijven en te genieten van het mooie meer. De reis loopt op zijn einde en na 12 dagen vertrekken we weer richting Nederland.

Website door BlueBird Media 2021 | Disclaimer | Privacy