Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en heeft bijna 2 miljoen inwoners en is de grootste stad van Hongarije in het midden van Hongarije.

Geschiedenis van Boedapest

400 jaar voor Christus leefden de Kelten in Boedapest. Ze bedachten de naam Ak-Ink wat in het Kelts betekent dat er veel water te vinden is. Later werd de stad overgenomen door de Romeinen. De rivier de Donau stroomt door Boedapest waardoor Boedapest een belangrijke stad was. Daardoor konden de Romeinen handeldrijven met Spanjaarden en andere Europeanen. Toen het Romeinse rijk viel hebben veel volken in Boedapest. In ongeveer 900 na Christus kwamen de Hongaren pas in Boedapest. Dit volk hield veel rooftochten door verschillende landen in Europa. Pas later toen ze ontdekte dat Boedapest en Hongarije en mooi goed land is bleven nestelden ze zichzelf in Hongarije. Later werd Boedapest overgenomen door de Turken en door Oostenrijk, Oostenrijk had lang de leiding in Boedapest, dat kwam door de overeenkomst die Oostenrijk en Hongarije hadden gesloten. In 1873 kreeg Boedapest de officiƫle naam Boedapest. Tijdens de 2de wereldoorlog werd Boedapest bezet door de Duitsers. Vervolgens is het nog in handen geweest van de Sovjet-Unie en tegenwoordig gaat het goed met Boedapest.

Bezienswaardigheden

Er zijn verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken als je in Boedapest bent. Zoals het bezoeken van de Szechenyi waterbonnen waar je lekker tot rust kan komen. Ook staat het parlementsgebouw van Hongarije in Boedapest wat leuk is om te bezoeken. Ook zijn er leuke winkelstraten in Boedapest van straten waar je de luxe dure artikelen maar ook straten waar goedkopere winkels te vinden zijn. Verder kun je nog vele musea en andere mooie gebouwen bezoeken in Boedapest. De rivier de Donau die door Boedapest stroomt kun je met een boottour bezoeken en het is zelfs mogelijk om in de rivier je eigen vishengel uitte gooien.

Website door BlueBird Media 2021 | Disclaimer | Privacy