Geld Hongarije

Hongarije ligt in Europa maar heeft nog niet de euro als betaalmiddel, de euro wordt wel steeds meer gebruikt maar momenteel is de Hongaarse forint nog steeds het hoofd betaalmiddel in Hongarije. 1 euro is momenteel ongeveer 315 forint waard daaraan kun je zien dat het Hongaars geld weinig waard is.

Pinnen

In Hongarije komen er steeds meer mogelijkheden om te gaan pinnen zo kun je in de grote steden vaak pinnen als je wilt afrekenen. Wel moet je van te voren even checken of je wel echt kunt pinnen op de plaats waar je naartoe gaat.

Hongaars geld wisselen

Er zijn veel wisselkantoren in Hongarije, zo kun je onder andere bij veel postkantoren geld wisselen. Het is slim om je geld niet te wisselen in het centrum van druk bezochte steden of aan de grens omdat je dan minder geld krijgt dan je hoort te krijgen, hetzelfde is bij het geld wisselen met de Nederlandse bank omdat de Nederlandse banken ook geld willen verdienen. Ook moet je goed opletten bij het gebruik van euro’s omdat je snel teveel betaalt en de Hongaarse munten op de Europese munten lijken.

Website door BlueBird Media 2021 | Disclaimer | Privacy