Klimaat Hongarije

Hongarije ligt in het midden van Europa en daardoor is het klimaat van Hongarije verdeeld in twee verschillende klimaten, het zeeklimaat en het landklimaat. Omdat het landschap van Hongarije uit veel bergen bestaat komt er weinig neerslag voor omdat de wolken niet langs de bergen kunnen komen. Het noordelijke deel van Hongarije is zelfs een van de droogste landen van Europa.

Zomer en winter

In de winter is het niet heel koud in Hongarije. Wel kan het in het land zelf verschillen en is de gemiddelde temperatuur in het land ongeveer 0 graden. Ook valt er vaak sneeuw in Hongarije en is het mogelijk om te gaan wintersporten in de bergen van Hongarije. Het klimaat van Hongarije is perfect voor de wintersport. In de hoge bergen liggen per jaar ongeveer 100 dagen per jaar sneeuw. In de nachten kunnen er zelfs temperaturen van -20 voorkomen. In zomer kunnen er wel heerlijke temperaturen van 30 graden voorkomen in Hongarije. Over een heel jaar genomen schijnt de zon ongeveer 90 dagen per jaar en hebben de Hongaren dus niets te klagen op het gebied van zonneschijn. In de gebieden met de bergen is er een stuk minder zon en komt de zon ongeveer 75 dagen voor. In Hongarije zijn verschillende meren waar in de zomer heerlijk in gezwommen worden.

Neerslag

De hoge bergen die om Hongarije heen liggen hebben grote invloed op het klimaat van Hongarije, door de bergen komt er maar weinig neerslag het land binnen en regent het dus weinig in Hongarije. Het kan zomaar zijn dat het hard regent en het een uur daarna weer lekker weer is en je buiten kunt zitten in de zon. Door de bergen is het wel zo dat er veel onweer is.

Website door BlueBird Media 2021 | Disclaimer | Privacy