Hongaren

In Hongarije wonen ongeveer 10 miljoen mensen. Ongeveer 90% van de bevolking zijn Hongaars. De rest van de inwoners zijn geëmigreerde Europeanen waaronder ook een flinke groep zigeuners. Wel is het zo dat momenteel de bevolking van Hongarije kleiner wordt omdat Hongaren emigreren en meer Hongaren overlijden dan dat er geboren worden. Bijna 20% van de bevolking van Hongarije woont in de hoofdstad Boedapest. In de buurlanden van Hongarije zoals Roemenië, Servië en Oekraïne wonen ook veel Hongaren. Dit komt doordat Hongarije in de 1ste wereldoorlog grondgebied is verloren waar de oorspronkelijke Hongaren nog steeds wonen. De zigeuners die in Hongarije wonen worden niet echt goed geaccepteerd door de Hongaren omdat vele van hun geen werk hebben of de Hongaarse taal niet eens machtig zijn.

Geloof

Iets meer dan de helft van de Hongaarse bevolking is katholiek. Verder zijn de Hongaren, calvinistisch, protestants of niet gelovig. Er is per gebied van het land een leidende godsdienst, zo vind je in het oosten van Hongarije vooral gereformeerden dan in andere gebieden van het land.

Economie

De economie in Hongarije is momenteel groeiende en de meeste Hongaren hebben werk en verdienen geld. Wel is het zo dat veel van de hoogopgeleide jong volwassenen Hongarije verlaten om in een ander land hun geluk te beproeven en meer geld verdienen. Het loon wat een Hongaar is nog steeds niet echt hoog in vergelijking met de West-Europese landen.

Website door BlueBird Media 2021 | Disclaimer | Privacy